Archief Nieuws

Hier vind u de nieuws-items van de afgelopen tijd

_______

Afscheid van Tineke

Eerder deze week ontvingen we het droevige bericht dat ons koorlid Tineke van den Broek, in het bijzijn van haar dierbaren en in haar vertrouwde omgeving, is overleden. Wij wensen Jacq en de (klein-)kinderen heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies. De Kleppers zijn op 8 mei aanwezig bij een informele afscheidsbijeenkomst. Op verzoek van de familie zingen we dan enkele liedjes. (Nieuws 6 mei 2023)

Weer optreden in De Honinghoeve

Afgelopen vrijdagmiddag waren De Kleppers te gast in huize De Honinghoeve aan de Albanystraat in Nijmegen. Het was fijn om weer op deze locatie te kunnen zijn. Het werd een mooi optreden en de bewoners van De Honinghoeve waren zeer enthousiast over de vele bekende liedjes van ons smartlappenkoor! Foto’s van het optreden vind je (met dank aan Theo en Patrick Hendriks) weer op deze website! (Nieuws 17 april 2023)

Gitarist Björn stopt bij De Kleppers

Gisteravond hoorden we het nieuws dat onze gitarist Björn Sengers stopt bij De Kleppers. Vanwege zijn drukke en wisselende werkzaamheden is het voor hem niet meer mogelijk om telkens bij de repetities en optredens te zijn. Dat vinden we natuurlijk heel erg jammer. We zullen zijn gitaarbegeleiding zeker missen. Wij danken Björn voor zijn jarenlange inzet voor ons smartlappenkoor. We hopen dat hij af en toe nog gelegenheid heeft om naar een van de optredens van De Kleppers te komen kijken.  (Nieuws 6 april 2023)

Huize Rosa

Op donderdagmiddag 23 maart stonden ruim 40 koorleden klaar voor een heel mooi optreden in Huize Rosa in Nijmegen. De grote ontmoetingsruimte zat helemaal vol met bewoners en bezoekers, die met volle teugen genoten van de vele bekende liedjes. Zowel Nederlandstalig als Nimweegs repertoire kwam langs. Ook personeel en vrijwilligers zongen en dansten mee en al snel werd duidelijk: hier komen De Kleppers zeker nog vaker terug!  Foto’s en filmpjes van het optreden vind je uiteraard weer op deze website! (Nieuws 24 maart 2023)

Platte Knip

Afgelopen vrijdagavond waren De Kleppers aanwezig bij de 55-plus avond van De Platte Knip in Brakkenstein. Deze carnavalsvereniging had een mooi programma samengesteld in Roomsch Leven. Ons smartlappenkoor zorgde tweemaal voor een uitstekend optreden. Het publiek waardeerde de liedjes en al gauw trok een vrolijke polonaise door de zaal. Foto’s en filmpjes van het optreden vind je weer op deze website! (Nieuws 19 februari 2023)

Dubbel gevoel

Gisteren was een dag met een dubbel gevoel. ’s Morgens moesten we afscheid nemen van ons koorlid Jo Busser. Tijdens een mooie uitvaartplechtigheid zongen de aanwezige Kleppers op verzoek ‘Droomland’. En ’s middags werden we verwacht bij de ‘sociale zitting’ van carnavalsvereniging ’t Geberste Kruukske in Joachim & Anna. Zowel het koor als dirigent Ton Janssen zongen daar liedjes voor een grote groep bewoners van deze zorginstelling. Voor De Kleppers was het in meerdere opzichten een dag om nog vaak aan terug te denken. (Nieuws 5 februari 2023)

De Griffioen

Op 2 februari hebben De Kleppers een mooi optreden mogen verzorgen in De Griffioen aan de Voorstadslaan in Nijmegen. De ontmoetingsruimte van dit woon-zorgcomplex zat vol enthousiaste bewoners die al snel meezongen met de vele bekende liedjes van ons smartlappenkoor. De Nijmeegse ‘Hezelstraat’ en ‘Al mot ik krupe’ behoorden hier natuurlijk tot de favoriete meezingers. We weten het nu al: we komen hier graag nog eens terug! Foto’s en filmpjes van het optreden vind je natuurlijk op deze website! (Nieuws 3 februari 2023)

Jo Busser overleden

We hebben het droevige bericht ontvangen dat ons gewaardeerde koorlid Jo Busser afgelopen zondag is overleden. Jo kampte al langer met een slechte gezondheid en hij werd daarvoor intensief behandeld. Desondanks bleef hij steeds positief. Hij probeerde bij alle repetities en optredens van De Kleppers aanwezig te zijn, ook al viel hem dat soms zwaar. Wij zullen Jo zeker missen en we wensen Marian en de familie alle sterkte toe! (Nieuws 1 februari 2023)

Een pittige repetitie!

Gisteravond was er weer een goede en ook gezellige repetitie van ons smartlappenkoor. Omdat we de eerste week van februari zelfs tweemaal een optreden in onze agenda hebben staan, moeten de liedjes er tenslotte ‘goed inzitten’. Vooraf hadden we al de lijst gekregen om ons goed voor te bereiden. Een ervan is ‘Habanero’, voor het eerst in 1988 gezongen door Anneke Grönloh. Het lied gaat over een gitarist uit Havana die verliefde harten bij elkaar brengt. Maar habanero blijkt ook de naam van een pittige chilipeper. En ‘pit’ hebben De Kleppers! (Nieuws 26 januari 2023)

Seniorenzitting in de Ooij

Op zondagmiddag 15 januari mochten De Kleppers optreden in Dorpshuis De Sprong in de Ooij. Voor het eerst sinds de corona-periode kon Carnavalsvereniging De Deurzakkers daar weer een seniorenzitting organiseren. Het dorpshuis was afgeladen vol, er waren leuke acts geprogrammeerd en ons smartlappenkoor zorgde meteen voor een prima sfeer. Prinses Jolanda stond tussen de koorleden en zong alle liedjes uit volle borst mee. Iedereen was super tevreden en dat leverde De Kleppers meteen een uitnodiging voor 2024 op! Foto’s en filmpjes van het optreden vind je op deze website! (Nieuws 16 januari 2023)

Eerste repetitie van het nieuwe jaar

We zijn 2023 gestart met een druk bezochte repetitie. Zeker 50 koorleden waren naar de Biezantijn gekomen om elkaar een gezond, gelukkig en muzikaal nieuw jaar toe te wensen! Traditiegetrouw trakteerde de commissie de eerste repetitie van het jaar op een consumptie tijdens de pauze. En vanwege hun verjaardag zorgden Theo en Anneke Berns voor heerlijke bitterballen. Maar er werd ook serieus gerepeteerd, want de komende weken en maanden staan er de nodige activiteiten in de agenda. We starten aanstaande zondag met een carnavalesk optreden in de Ooij. En daarna zijn er tot aan de zomerstop elke maand een of meerdere optredens. (Nieuws 12 januari 2023)

Nog een afscheid…

Helaas moesten we eind 2022 nog een keer afscheid nemen van een koorlid. We ontvingen nu het bericht dat Thea Yah-Janssen op 16 december 2022 is overleden. Thea was al een aantal jaren ziek en om die reden kon ze al langere tijd niet meer naar de repetities en de optredens van De Kleppers komen. We hebben een minuut stilte voor haar gehouden en we condoleren haar familie met dit grote verlies. (Nieuws 11 januari 2023)

Afscheid

Gisteren hebben we afscheid genomen van Leny Jacobs in de Boszaal van crematorium Jonkerbosch in Nijmegen. Tijdens een drukbezochte en waardige uitvaartplechtigheid mochten De Kleppers een van de favoriete liedjes van Leny zingen. “Reuzenrad draai maar door en laat me zweven, want zo is het leven, reuzenrad kom draai maar door…” (Nieuws 16 december 2022)

Leny Jacobs overleden

Wij hebben het droevige bericht ontvangen dat Leny Jacobs is overleden. Leny had al langere tijd een slechte gezondheid en verbleef daarom in De Weegbree in Wijchen. Leny is 81 jaar geworden.  Leny was bedenkster en mede-oprichtster van De Kleppers. Zingen was een van haar passies en zij wist velen enthousiast te maken voor ons smartlappenkoor. Mede dank zij haar inzet bestaan De Kleppers al ruim 14 jaar. Om die reden werd Leny eerder al tot ere-voorzitter van het koor benoemd. Met het overlijden van Leny moeten wij afscheid nemen van een vrolijke en markante persoonlijkheid binnen ons koor. We zullen haar zeker niet vergeten. Wij wensen Theo Hendriks en de familie heel veel sterkte met dit grote verlies. (Nieuws 13 december 2022)

Sinterklaas op bezoek!

Tijdens de repetitie van 30 november werden rond 21.30 uur de Kleppers verrast door een bezoek van Sinterklaas en twee roetveeg-pieten. De Sint, die werd welkom geheten door Theo Hendriks, sprak vervolgens helemaal ‘op rijm’ het koor toe. Daarna was het tijd voor bijzondere en hartelijke woorden op rijm aan het adres van Ton, Hubie, Anneke, Theo en Patrick. De Pieten deelden chocolade, snoep en pepernoten uit aan de koorleden, die uitgelaten waren als een klas echte schoolkinderen. En voordat de Sint weer naar elders moest, werd als dank voor hem en de Pieten (hoe kan het ook anders) ‘Costa del Sol’ gezongen. Het was echt heel gezellig! Foto’s en video’s van het sinterklaas-bezoek vind je op deze website. (Nieuws 1 december 2022)

Aqua Viva

De Kleppers traden deze week tweemaal op. Na het verrassingsoptreden op woensdag voor John van Blijderveen waren we donderdag te gast in woon-zorgcentrum Aqua Viva in Brakkenstein. We bezorgden de bewoners een heel mooie en gezellige muzikale middag. Er werd uit volle borst meegezongen. Na afloop kregen we de vraag snel weer voor een nieuw optreden terug te komen naar Aqua Viva. Een groter compliment konden de Kleppers niet krijgen! Foto’s en video’s van het optreden vind je op deze website. (Nieuws 25 november 2022)

Verrassingsoptreden voor John van Blijderveen

Koorlid John van Blijderveen is met pensioen gegaan en heeft daarom vandaag afscheid genomen van zijn werk bij de gemeente Nijmegen. Zijn collega’s hadden in het Stadskantoor aan de Mariënburg een mooi feestje georganiseerd, compleet met een bezoek van Nijmeegse Annie en een geweldig verrassingsoptreden van Smartlappenkoor De Kleppers. Het werd een onvergetelijke ochtend met cadeaus, zang en polonaise! Foto’s van het pensioenfeest en video’s van het optreden vind je op deze website. (nieuws 23 november 2022)

Optreden bij De Straetlappen in Mill

Voor het eerst sinds de Corona-periode konden de Straetlappen in Mill hun traditionele smartlappen-middag weer organiseren. Op zondagmiddag 6 november was het zo ver. En natuurlijk waren de Kleppers er ook bij om te zorgen voor een heel mooi optreden. We kijken met heel veel genoegen terug op een geslaagde middag.  Op deze site van de Kleppers vind je foto’s en een video van het optreden, met dank aan Jolanda van der Krabben, Jos van der Heijden en Patrick Hendriks. (Nieuws 14 november 2022)

Thea Schiltmans

Afgelopen week hebben we vernomen dat ons koorlid Thea Schiltmans is overleden. Thea was al enige tijd ziek en kon daardoor de laatste tijd niet vaak meer naar de repetities komen. Hoewel wij als koor geen officiële kennisgeving hebben ontvangen, hebben we uiteraard wel een condoleance gestuurd naar de familie van Thea en hen sterkte gewenst met het verlies. (nieuws 31 oktober 2022)

Opnieuw De Weegbree!

In juni van dit jaar waren we als smartlappenkoor al te gast bij De Weegbree in Wijchen. Dat beviel zo goed, dat we gevraagd zijn om in de herfst nog een keer terug te komen en opnieuw een deel van ons repertoire te zingen. Op 25 oktober was het zo ver. Een flink aantal koorleden was aanwezig om onder muzikale leiding van Ton Janssen de bewoners van de Weegbree enthousiast te maken en mee te laten zingen met de vele bekende liedjes. Natuurlijk was er ook extra aandacht voor onze ere-voorzitter Leny Jacobs. En zo werd het een onvergetelijke middag! In de fotogalerij van deze website vind je foto’s van het optreden (met dank aan Ton Jansen en Patrick Hendriks). (Nieuws 30 oktober 2022)

Repeteren, repeteren..

In oktober en ook in november van dit jaar staan er diverse optredens op het programma. Dus er moet flink gerepeteerd worden op het uitgebreide repertoire van ons smartlappenkoor. Bovendien hebben we een aantal nieuwe liedjes uitgezocht die bij iedereen goed in de smaak vallen. Ook die moeten serieus geoefend worden. Eenmaal per twee weken komen de Kleppers daarvoor bij elkaar. In de agenda vind je de data van die repetitie-avonden terug. (Nieuws 2 september 2022)

We gaan weer beginnen!

We hebben de muziekstandaard al afgestoft en de klapper met liedjes vast klaargelegd. Want woensdagavond 10 augustus start het nieuwe seizoen van Smartlappenkoor De Kleppers met een gezellige repetitie in De Biezantijn in Nijmegen.  We hebben er weer zin in! Ben jij er ook bij? (Nieuws 8 augustus 2022)

Ledenvergadering

Op woensdagavond 13 juli is de jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Onder het genot van koffie, thee en appeltaart met slagroom heeft de Commissie o.a. verslag gedaan van het ledenverloop en de stand van de financiën. Verteld is welke optredens er gepland staan en hoe we het 15-jarig jubileum in 2023 gaan vieren. De samenstelling van de Commissie wordt wat gewijzigd. Suggesties van de leden zijn uitgebreid besproken. Zo hebben we afgesproken in het nieuwe seizoen een andere opstelling van de koorleden uit te proberen. Hetzelfde geldt voor de plaats van de geluidsboxen. En een deel van het repertoire wordt in het nieuwe seizoen vervangen door nieuwe liedjes. (Nieuws 14 juli 2022)

Terugblik Grave

Wat hebben we op zondagmiddag 3 juli genoten van het Smartlappenfestival in Grave. Prachtig weer, veel publiek, geweldige sfeer en volle terrassen in het stadscentrum. Maar vooral onze Kleppers die vol overgave de mooiste liedjes zongen! Een foto-impressie en video’s van deze prachtige dag vind je op deze website. (Nieuws 4 juli 2022)

Smartlappenfestival Grave

Op zondag 3 juli aanstaande staat het gezellige centrum van het stadje Grave helemaal in het teken van het jaarlijkse Smartlappenfestival. Ruim 30 koren uit heel Nederland laten zich die dag van hun beste kant zien. Natuurlijk zijn de Kleppers er dan ook bij. We verheugen ons nu al op een schitterende muzikale dag! Voor info over o.a. het programma van die dag, kijk op: http://www.smartlappenfestivalgrave.nl (Nieuws 17 juni 202)

De Weegbree Wijchen

Woensdag 14 juni hebben De Kleppers gezongen in De Weegbree in Wijchen. Stralend middelpunt was ere-voorzitter Leny Jacobs. Een heel geslaagd optreden voor de bewoners van de Weegbree. En een emotioneel weerzien voor de koorleden èn voor Leny. Het was onvergetelijk!  Foto’s en een video staan op deze website. (Nieuws 16 juni 2022)

Terugkijken

Nijmegen Klinkt 2022! De zon deed z’n best op het Marienburgplein, Smartlappenkoor De Kleppers zong vol passie en de muziek klonk heel goed. En het enthousiaste publiek zong en danste mee. Wat was het gezellig en wat hebben we samen genoten van een geweldig optreden. Helemaal top, dit smaakt naar meer! Foto’s en video’s staan op deze website. (Nieuws 12 juni 2022)

Nijmegen Klinkt

In het weekend van 11 en 12 juni aanstaande klinkt er muziek op allerlei plekken in het centrum van Nijmegen. Op zaterdag 11 juni is er vanaf 15.40 uur een optreden van Smartlappenkoor De Kleppers op het Mariënburgplein bij de LUX. We gaan het publiek een spetterend muzikaal feestje aanbieden! Kijk voor meer informatie over het hele programma van Nijmegen Klinkt 2022 op https://nijmegenklinkt.nl (Nieuws 17 mei 2022)

We gaan optreden!

Op zondagmiddag 15 mei zingt Smartlappenkoor De Kleppers in het Oud Burgeren Gasthuis (OBG) in Nijmegen. Dat is het eerste optreden na de lange Corona-periode. De Kleppers gaan de bewoners van het OBG een heel mooie muzikale middag bezorgen. We hebben er nu al zin in! (Nieuws 13 mei 2022)

De repetities zijn weer begonnen!

We hebben de Corona-maatregelen achter ons gelaten. Eenmaal per twee weken op woensdagavond komen de Kleppers weer bij elkaar om samen te repeteren en een gezellige avond te hebben. Ook zin om een keer te kijken en mee te zingen? Neem dan contact op met het secretariaat van Smartlappenkoor De Kleppers via info@smartlappenkoordekleppers.nl (Nieuws 31 maart 2022)