Archief Nieuws

Hier vind u de nieuws-items van de afgelopen tijd

_______

Afscheid van Tineke

Eerder deze week ontvingen we het droevige bericht dat ons koorlid Tineke van den Broek, in het bijzijn van haar dierbaren en in haar vertrouwde omgeving, is overleden. Wij wensen Jacq en de (klein-)kinderen heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies. De Kleppers zijn op 8 mei aanwezig bij een informele afscheidsbijeenkomst. Op verzoek van de familie zingen we dan enkele liedjes. (Nieuws 6 mei 2023)

Jo Busser overleden

We hebben het droevige bericht ontvangen dat ons gewaardeerde koorlid Jo Busser afgelopen zondag is overleden. Jo kampte al langer met een slechte gezondheid en hij werd daarvoor intensief behandeld. Desondanks bleef hij steeds positief. Hij probeerde bij alle repetities en optredens van De Kleppers aanwezig te zijn, ook al viel hem dat soms zwaar. Wij zullen Jo zeker missen en we wensen Marian en de familie alle sterkte toe! (Nieuws 1 februari 2023)

Nog een afscheid…

Helaas moesten we eind 2022 nog een keer afscheid nemen van een koorlid. We ontvingen nu het bericht dat Thea Yah-Janssen op 16 december 2022 is overleden. Thea was al een aantal jaren ziek en om die reden kon ze al langere tijd niet meer naar de repetities en de optredens van De Kleppers komen. We hebben een minuut stilte voor haar gehouden en we condoleren haar familie met dit grote verlies. (Nieuws 11 januari 2023)

Afscheid

Gisteren hebben we afscheid genomen van Leny Jacobs in de Boszaal van crematorium Jonkerbosch in Nijmegen. Tijdens een drukbezochte en waardige uitvaartplechtigheid mochten De Kleppers een van de favoriete liedjes van Leny zingen. “Reuzenrad draai maar door en laat me zweven, want zo is het leven, reuzenrad kom draai maar door…” (Nieuws 16 december 2022)

Leny Jacobs overleden

Wij hebben het droevige bericht ontvangen dat Leny Jacobs is overleden. Leny had al langere tijd een slechte gezondheid en verbleef daarom in De Weegbree in Wijchen. Leny is 81 jaar geworden.  Leny was bedenkster en mede-oprichtster van De Kleppers. Zingen was een van haar passies en zij wist velen enthousiast te maken voor ons smartlappenkoor. Mede dank zij haar inzet bestaan De Kleppers al ruim 14 jaar. Om die reden werd Leny eerder al tot ere-voorzitter van het koor benoemd. Met het overlijden van Leny moeten wij afscheid nemen van een vrolijke en markante persoonlijkheid binnen ons koor. We zullen haar zeker niet vergeten. Wij wensen Theo Hendriks en de familie heel veel sterkte met dit grote verlies. (Nieuws 13 december 2022)

Sinterklaas op bezoek!

Tijdens de repetitie van 30 november werden rond 21.30 uur de Kleppers verrast door een bezoek van Sinterklaas en twee roetveeg-pieten. De Sint, die werd welkom geheten door Theo Hendriks, sprak vervolgens helemaal ‘op rijm’ het koor toe. Daarna was het tijd voor bijzondere en hartelijke woorden op rijm aan het adres van Ton, Hubie, Anneke, Theo en Patrick. De Pieten deelden chocolade, snoep en pepernoten uit aan de koorleden, die uitgelaten waren als een klas echte schoolkinderen. En voordat de Sint weer naar elders moest, werd als dank voor hem en de Pieten (hoe kan het ook anders) ‘Costa del Sol’ gezongen. Het was echt heel gezellig! Foto’s en video’s van het sinterklaas-bezoek vind je op deze website. (Nieuws 1 december 2022)

Aqua Viva

De Kleppers traden deze week tweemaal op. Na het verrassingsoptreden op woensdag voor John van Blijderveen waren we donderdag te gast in woon-zorgcentrum Aqua Viva in Brakkenstein. We bezorgden de bewoners een heel mooie en gezellige muzikale middag. Er werd uit volle borst meegezongen. Na afloop kregen we de vraag snel weer voor een nieuw optreden terug te komen naar Aqua Viva. Een groter compliment konden de Kleppers niet krijgen! Foto’s en video’s van het optreden vind je op deze website. (Nieuws 25 november 2022)

Verrassingsoptreden voor John van Blijderveen

Koorlid John van Blijderveen is met pensioen gegaan en heeft daarom vandaag afscheid genomen van zijn werk bij de gemeente Nijmegen. Zijn collega’s hadden in het Stadskantoor aan de Mariënburg een mooi feestje georganiseerd, compleet met een bezoek van Nijmeegse Annie en een geweldig verrassingsoptreden van Smartlappenkoor De Kleppers. Het werd een onvergetelijke ochtend met cadeaus, zang en polonaise! Foto’s van het pensioenfeest en video’s van het optreden vind je op deze website. (nieuws 23 november 2022)

Optreden bij De Straetlappen in Mill

Voor het eerst sinds de Corona-periode konden de Straetlappen in Mill hun traditionele smartlappen-middag weer organiseren. Op zondagmiddag 6 november was het zo ver. En natuurlijk waren de Kleppers er ook bij om te zorgen voor een heel mooi optreden. We kijken met heel veel genoegen terug op een geslaagde middag.  Op deze site van de Kleppers vind je foto’s en een video van het optreden, met dank aan Jolanda van der Krabben, Jos van der Heijden en Patrick Hendriks. (Nieuws 14 november 2022)

Thea Schiltmans

Afgelopen week hebben we vernomen dat ons koorlid Thea Schiltmans is overleden. Thea was al enige tijd ziek en kon daardoor de laatste tijd niet vaak meer naar de repetities komen. Hoewel wij als koor geen officiële kennisgeving hebben ontvangen, hebben we uiteraard wel een condoleance gestuurd naar de familie van Thea en hen sterkte gewenst met het verlies. (nieuws 31 oktober 2022)

Opnieuw De Weegbree!

In juni van dit jaar waren we als smartlappenkoor al te gast bij De Weegbree in Wijchen. Dat beviel zo goed, dat we gevraagd zijn om in de herfst nog een keer terug te komen en opnieuw een deel van ons repertoire te zingen. Op 25 oktober was het zo ver. Een flink aantal koorleden was aanwezig om onder muzikale leiding van Ton Janssen de bewoners van de Weegbree enthousiast te maken en mee te laten zingen met de vele bekende liedjes. Natuurlijk was er ook extra aandacht voor onze ere-voorzitter Leny Jacobs. En zo werd het een onvergetelijke middag! In de fotogalerij van deze website vind je foto’s van het optreden (met dank aan Ton Jansen en Patrick Hendriks). (Nieuws 30 oktober 2022)

Repeteren, repeteren..

In oktober en ook in november van dit jaar staan er diverse optredens op het programma. Dus er moet flink gerepeteerd worden op het uitgebreide repertoire van ons smartlappenkoor. Bovendien hebben we een aantal nieuwe liedjes uitgezocht die bij iedereen goed in de smaak vallen. Ook die moeten serieus geoefend worden. Eenmaal per twee weken komen de Kleppers daarvoor bij elkaar. In de agenda vind je de data van die repetitie-avonden terug. (Nieuws 2 september 2022)

We gaan weer beginnen!

We hebben de muziekstandaard al afgestoft en de klapper met liedjes vast klaargelegd. Want woensdagavond 10 augustus start het nieuwe seizoen van Smartlappenkoor De Kleppers met een gezellige repetitie in De Biezantijn in Nijmegen.  We hebben er weer zin in! Ben jij er ook bij? (Nieuws 8 augustus 2022)

Ledenvergadering

Op woensdagavond 13 juli is de jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Onder het genot van koffie, thee en appeltaart met slagroom heeft de Commissie o.a. verslag gedaan van het ledenverloop en de stand van de financiën. Verteld is welke optredens er gepland staan en hoe we het 15-jarig jubileum in 2023 gaan vieren. De samenstelling van de Commissie wordt wat gewijzigd. Suggesties van de leden zijn uitgebreid besproken. Zo hebben we afgesproken in het nieuwe seizoen een andere opstelling van de koorleden uit te proberen. Hetzelfde geldt voor de plaats van de geluidsboxen. En een deel van het repertoire wordt in het nieuwe seizoen vervangen door nieuwe liedjes. (Nieuws 14 juli 2022)

Terugblik Grave

Wat hebben we op zondagmiddag 3 juli genoten van het Smartlappenfestival in Grave. Prachtig weer, veel publiek, geweldige sfeer en volle terrassen in het stadscentrum. Maar vooral onze Kleppers die vol overgave de mooiste liedjes zongen! Een foto-impressie en video’s van deze prachtige dag vind je op deze website. (Nieuws 4 juli 2022)

Smartlappenfestival Grave

Op zondag 3 juli aanstaande staat het gezellige centrum van het stadje Grave helemaal in het teken van het jaarlijkse Smartlappenfestival. Ruim 30 koren uit heel Nederland laten zich die dag van hun beste kant zien. Natuurlijk zijn de Kleppers er dan ook bij. We verheugen ons nu al op een schitterende muzikale dag! Voor info over o.a. het programma van die dag, kijk op: http://www.smartlappenfestivalgrave.nl (Nieuws 17 juni 202)

De Weegbree Wijchen

Woensdag 14 juni hebben De Kleppers gezongen in De Weegbree in Wijchen. Stralend middelpunt was ere-voorzitter Leny Jacobs. Een heel geslaagd optreden voor de bewoners van de Weegbree. En een emotioneel weerzien voor de koorleden èn voor Leny. Het was onvergetelijk!  Foto’s en een video staan op deze website. (Nieuws 16 juni 2022)

Terugkijken

Nijmegen Klinkt 2022! De zon deed z’n best op het Marienburgplein, Smartlappenkoor De Kleppers zong vol passie en de muziek klonk heel goed. En het enthousiaste publiek zong en danste mee. Wat was het gezellig en wat hebben we samen genoten van een geweldig optreden. Helemaal top, dit smaakt naar meer! Foto’s en video’s staan op deze website. (Nieuws 12 juni 2022)

Nijmegen Klinkt

In het weekend van 11 en 12 juni aanstaande klinkt er muziek op allerlei plekken in het centrum van Nijmegen. Op zaterdag 11 juni is er vanaf 15.40 uur een optreden van Smartlappenkoor De Kleppers op het Mariënburgplein bij de LUX. We gaan het publiek een spetterend muzikaal feestje aanbieden! Kijk voor meer informatie over het hele programma van Nijmegen Klinkt 2022 op https://nijmegenklinkt.nl (Nieuws 17 mei 2022)

We gaan optreden!

Op zondagmiddag 15 mei zingt Smartlappenkoor De Kleppers in het Oud Burgeren Gasthuis (OBG) in Nijmegen. Dat is het eerste optreden na de lange Corona-periode. De Kleppers gaan de bewoners van het OBG een heel mooie muzikale middag bezorgen. We hebben er nu al zin in! (Nieuws 13 mei 2022)

De repetities zijn weer begonnen!

We hebben de Corona-maatregelen achter ons gelaten. Eenmaal per twee weken op woensdagavond komen de Kleppers weer bij elkaar om samen te repeteren en een gezellige avond te hebben. Ook zin om een keer te kijken en mee te zingen? Neem dan contact op met het secretariaat van Smartlappenkoor De Kleppers via info@smartlappenkoordekleppers.nl (Nieuws 31 maart 2022)